روش های مبارزه با حشرات در مبلمان و ضرر حشرات به چوب

حشرات مضرر مبلمان و راه های مقابله با آن ها

پیشگفتار درباره روش های مبارزه با حشرات

یکی از مهمترین فاکتورهایی که سلامت چوب های به کار رفته در مبلمان را تهدید می کند، موریانه و سوسک چوب است. به طور کلی ضرر حشرات به چوب یکی از شایع ترین آسیب های مبلمان است. موریانه چوب از لحاظ بیولوژیکی، ظاهر بسیار کوچکی دارد. شاید شما نتوانید وجود این حشره را در چوب مبلمان خود تشخیص دهید. اما در واقع این حشرات چوب خوار و ریز، می توانند زیان های زیادی به مبلمان شما وارد کنند. این زیان ها گاهی بسیار شدید هستند و شما باید برای جبران آن، هزینه زیادی را صرف کنید. بنابراین بهتر است تا با خطراتی که چوب مبلمان شما را تهدید می کنند، آشنا شوید و روش های مقابله با آن را فرا بگیرید.

در این بخش تصمیم داریم تا شما را با ضررهایی که حشرات به چوب مبلمان می زنند آشنا کنیم و روش مقابله با حشراتی که به چوب مبلمان آسیب می زنند را برای شما عنوان کنیم. اگر مایلید تا در این زمینه اطلاعات مفیدی کسب کنید، با ما همراه باشید.

حشرات چوب خوار و روشهای مبارزه با انها روش های مبارزه با حشرات در مبلمان و ضرر حشرات به چوب
حشرات چوب خوار و روشهای مبارزه با انها

چه حشراتی به چوب مبلمان ضرر می رسانند؟

به طور کلی ضرر حشرات به چوب مبلمان، یکی از ضررهای جبران ناپذیری است که شاید شما را به تعویض مبلمان وادار کند. این حشرات، انواع مختلفی دارند و با نام های مختلف نیز شناخته می شوند.

سوسک چوب

موریانه

زنبور چوبخوار

ساس

سوسک شاخ دار

سوسک های چوب خوار

موریانه های چوب خوار 

همگی نام هایی هستند که به این حشرات موذی نسبت داده می شوند.

انواع حشرات مضر برای چوب روش های مبارزه با حشرات در مبلمان و ضرر حشرات به چوب
انواع حشرات مضر برای چوب
انواع سوسک های چوب خوار روش های مبارزه با حشرات در مبلمان و ضرر حشرات به چوب
انواع سوسک های چوب خوار
حشرات چوب، در تاریکی به چوب زیان می رسانند 1 روش های مبارزه با حشرات در مبلمان و ضرر حشرات به چوب
حشرات چوب، در تاریکی به چوب زیان می رسانند

موریانه چوب خوار از لحاظ ظاهری، بسیار ریز و آرام اما در عین حال خطرناک هستند. این حشرات در رنگ هایی نظیر سفید، قهوه ای روشن و سیاه دیده می شوند. نکته ای که جالب است در خصوص این حشرات بدانید این است که ضرر حشرات به چوب، در تاریکی صورت می گیرد؛ زیرا آنها به شدت از نور فراری هستند.

 

موریانه ها اغلب به صورت دسته جمعی سوراخ هایی در سطح چوب مبلمان ایجاد می کنند و در نهایت چوب را به یک مشت خاک تبدیل می کنند. با آسیب این حشرات موذی، چوب مبل بافت اصلی خود را از دست می دهد و از هم فرو می پاشد. به همین علت شما باید حواستان به این حشرات موذی و خطرناک باشد. چرا که آنها دور از چشم شما و در تاریکی، به بافت چوب مبل هایتان آسیب می زنند.

ضرر حشرات به چوب فقط به موریانه ها ختم نمی شود، بلکه سوسک های چوب خوار نیز حشراتی هستند که به چوب مبل آسیب می رسانند. این سوسک ها هم به چوب های خیس و تازه و هم به چوب های خشک شده می چسبند و باعث آسیب به بافت چوب می شوند. بنابراین ضرر حشرات به چوب زمانی اتفاق می افتد که شما شاهد انجام این موضوع نیستید. حال راه چاره چیست و چگونه می توان نسبت به از بین بردن حشرات چوبی اقدام کرد؟ این دقیقا همان موضوعی است که ما قصد داریم در ادامه به بررسی آن بپردازیم.

چگونه با ضرر حشرات به چوب مقابله کنیم؟

برای اینکه بتوانید با ضرر حشرات به چوب مقابله کنید، باید از چند روش کمک بگیرید. حتی اگر در خصوص وجود داشتن یا نداشتن این حشرات در چوب مبلمان تان مشکوک هستید، باز هم عقلانی تر این است که از این ضرر جلوگیری کنید و اجازه ندهید تا این حشرات موذی بخواهند به درون چوب مبلمان شما رخنه کنند.

انواع حشرات چوب خوار را بشناسید روش های مبارزه با حشرات در مبلمان و ضرر حشرات به چوب
انواع حشرات چوب خوار را بشناسید

روش اول:

اولین روش مقابله با ضرر حشرات به چوب این است که شما تمام راه های مخفی ورود به ساختمان تان را مسدود کنید. به این صورت که تمامی درزهای کنار چارچوب درها و پنجره ها را بگیرید و اگر سوراخی روی دیوارهای منزلتان وجود دارد که به بیرون از خانه راه پیدا می کند، آن را مسدود کنید.

در صورتی که فونداسیون ساختمان شما اصولی باشد، یعنی از مصالحی همچون بلوک های سیمانی و آجر سنگ در ساخت و ساز ساختمان تان استفاده شده باشد، نیازی به این کار نیست. چرا که این مصالح همگی غیر قابل نفوذ حشراتی همچون موریانه و سوسک چوب خوار هستند.

روش دوم:

روش بعدی مقابله با ضرر حشرات چوب، اشباع کردن چوب است. شما برای این کار می بایست با استفاده از محلول های شیمیایی ضد قارچ و ضد حشره، تمام سطح چوب های مبلمان تان را اشباع کنید. این کار می تواند تا حد بسیار بالایی از ضرر حشرات به چوب جلوگیری کند.

روش سوم:

روش بعدی این است که اگر در اطراف منزلتان و یا در محدوده ای از منزلتان مانند انباری، حیاط و… چوب های اضافی و یا خاک چوب دارید، آنها را از محدوده زندگی تان دور کنید. نگهداری و انبار کردن این چوب ها یکی از مهمترین عوامل تجمع حشرات موذی و زیان بار در چوب مبلمان تان است.

موریانه ها روش های مبارزه با حشرات در مبلمان و ضرر حشرات به چوب
موریانه ها

آیا استفاده از دستگاه های دفع سوسک، روش مناسبی برای مقابله با حشرات چوب است؟

تا به اینجا در خصوص آفات و حشرات زیان بار برای چوب مبل، اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار دادیم و گفتیم این حشرات می توانند در خفا و پنهانی چه آسیب هایی به بافت چوب مبلمان منزلتان بزنند. همچنین در بخش بعدی به روش های از بین بردن حشرات چوبی و روش مقابله با حشرات چوب پرداختیم.

احتمالا تا به اینجای مطلب این سوال در ذهن شما نقش بسته است که آیا می توان از دستگاه های دفع سوسک، برای جلوگیری از ضرر حشرات به چوب استفاده کرد؟ و یا این دستگاه ها برای سلامت انسان خطری ندارند؟ در صورتی که شما نتوانستید از روش های یاد شده برای مقابله با حشرات چوب استفاده کنید، می توانید از این دستگاه ها برای دفع حشرات موذی استفاده کنید. دستگاه های دفع سوسک و حشرات موذی، گزینه مناسبی برای دور کردن تمامی حشرات چوب و سایر حشرات موذی هستند. این دستگاه ها با تولید امواج فراصوت، می توانند باعث آسیب به حشرات شوند و آنها را از محدوده زندگی شما دور کنند.

انواع حشره چوب خوار مضرر برای مبلمان روش های مبارزه با حشرات در مبلمان و ضرر حشرات به چوب
انواع حشره چوب خوار مضر برای مبلمان

نکته مهم:

نکته ای که لازم است در اینجا به آن اشاره کنیم این است که اگر متوجه شدید کار از کار گذشته است. و ضرر حشرات به چوب اتفاق افتاده است، باید این کاری که به شما می گوییم را انجام دهید. در صورتی که می خواهید از این دستگاه ها برای از بین بردن حشرات چوب استفاده کنید.

در حالی که حشرات در چوب مبلمان شما رخنه کرده اند. باید بین 5 تا 8 هفته این دستگاه را در حالت روشن قرار دهید. همانطور که در بخش قبلی به این موضوع اشاره کردیم، حشرات موذی مثل موریانه، به صورت گروهی و دسته جمعی به چوب آسیب می زنند. بنابراین از بین بردن این حشرات کمی به زمان نیاز دارد. شما باید این را در نظر بگیرید که حشرات تخم گذاری کرده اند و باید این مشکل نیز برطرف شود. بنابراین بهترین راه این است که از این دستگاه به مدت 5 الی 8 هفته و به طور مداوم استفاده کنید.

موریانه های چوب خوار روش های مبارزه با حشرات در مبلمان و ضرر حشرات به چوب
موریانه های چوب خوار

چکیده مطلب روش های مبارزه با حشرات

در این بخش ما به روش های مقابله با ضرر حشرات به چوب پرداختیم. همچنین این حشرات و نحوه عملکرد آنها را به شما معرفی کردیم. این را بدانید همیشه متریال های چوبی منزلتان در معرض آسیب این حشرات قرار دارند. بنابراین بهتر است تا برای جلوگیری از ضررها و آسیب های احتمالی، جوانب احتیاط را در نظر بگیرید.

همیشه این جمله را الگوی خود قرار دهید که پیشگیری بهتر از درمان است. به این ترتیب سعی کنید از نفوذ حشرات به چوب مبلمان منزلتان جلوگیری کنید. تا بعدا با آسیب ها و ضرر حشرات به چوب مواجه نشوید.

مطالب بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *