همه چیز درباره mdf و لترون و نئوپان

ام دی اف بهتره یا نئوپان ؟

هر آنچه درباره mdf و لترون و نئوپان باید بدانیم

در این مقاله می‌خواهیم به بیان همه چیز درباره mdf و لترون و نئوپان بپردازیم. بدین منظور بهتر است قبل از هر چیز با این محصولات آشنا شوید. اگر تفاوت ام دی اف و لترون و نئوپان را نمی‌دانید در ادامه با ما همراه باشید.

معرفی ام دی اف

Standard MDF همه چیز درباره mdf و لترون و نئوپان
ام دی اف

ام دی اف به تخته‌های فیبر با چگالی متوسط 650 تا 800 کیلوگرم بر متر مکعب گفته می‌شود. این محصول از جمله ورق‌های چوبی فشرده است که به روش خشک تولید می‌گردد. در این روش خرده‌های چوب به صورت چیپس در آمده و با چسب مخلوط می‌شود سپس تحت فشار بالایی پرس می‌گردد. تخته‌های فیبر پس از تولید روکش می‌شوند و ام دی اف تولید می‌شود. امروزه ام دی اف به دو صورت خام و روکش شده توسط کشورهای ترکیه، اندونزی، تایلند، روسیه، اسپانیا، ایتالیا، آلمان، اتریش ، ایران و غیره تولید می‌شود. در ایران نیز امکانات روکش کردن ام دی اف خام وجود دارد؛ بنابراین می‌توان گفت ام دی اف هم داخلی و هم از محصولات وارداتی است که قیمت آن بر اساس ارز تعیین می‌شود. در ادامه به بیان همه چیز درباره mdf و لترون و نئوپان و مقایسه آن­ها می‌پردازیم.

فرق ام دی اف و نئئوپان در چیست همه چیز درباره mdf و لترون و نئوپان
فرق ام دی اف و نئئوپان در چیست

 

 

ام دی اف از جمله مواد اولیه چوبی است که از آن برای ساخت وسایل و اکسسوری متفاوت استفاده می‌شود. از جمله وسایلی که با این جنس ساخته می‌شوند می‌توان به انواع سرویس خواب بزرگسال، کودک و نوجوان، انواع دکور، کابینت، میز، کنسول و غیره اشاره کرد. این محصول دارای انواع گوناگون با ضخامت‌های مختلفی است و در آن در صنایع مختلف استفاده می‌شود. از انواع ام دی اف می‌توان به نوع خیلی نازک که برای ساخت کف کشوها، پشت کابینت‌ها، رویه درها، دیوارکوب­ها و غیره استفاده می‌شود اشاره کرد. همچنین ام دی اف ضخیم که ضخامت آن چیزی بین 30 تا 60 میلی متر است که در ساخت ستون‌ها در صنعت معماری، پایه‌های میز، کابینت و غیره استفاده می‌شود. برای انتخاب بهترین جنس هنگام خرید وسایل چوبی باید همه چیز درباره mdf و لترون و نئوپان را بدانید.

استفاده از ام دی اف

Mdf با فرمالدئید کم برای ساخت وسایل مختلف در محیط‌های گرم و مرطوب مانند مدرسه، بیمارستان، موزه و غیره استفاده می‌شود. نوع دیگری از ام دی اف وجود دارد که در برابر رطوبت مقاوم بوده و به آن لمینت گفته می‌شود. از این محصول برای ساخت کابینت در حمام، دستشویی، کابینت ظرفشویی، کف پوش، پله، پنجره و غیره استفاده می‌شود. همچنین نوع دیگری از این محصول وجود دارد که در برابر نفوذ حشرات و رشد قارچ‌ها مقاوم بوده و در ساخت دیوار، قفسه، پارتیشن و غیره به کار می‌رود. ام دی اف با روکش‌های تزئینی نیز از جمله محصولاتی هستند که طرفداران زیادی دارند و در ساخت دکوراسیون داخلی ساختمان‌ها از آن ها استفاده می‌شود.

 

لازم به ذکر است که امروزه با استفاده از تکنولوژی‌های جدید و وجود دستگاه‌های برش CNC، یراق زن و غیره استفاده از ام دی اف برای ساخت وسایل مختلف بسیار رایج شده است. تنها با دانستن همه چیز درباره mdf و لترون و نئوپان می‌توانید بهترین جنس را انتخاب کنید.

معرفی لترون

1 همه چیز درباره mdf و لترون و نئوپان
ورق لترون

برای دانستن همه چیز درباره mdf و لترون و نئوپان و انتخاب یکی از آن­ها لازم است که با لترون نیز آشنا شوید. لترون به ورق‌های نئوپان روکش شده با جنس ملامینه گفته می‌شود. نام دیگر آن­ها لمینت است. سطح آنها کاملاً براق و درخشان بوده و ضخامت و استحکام مناسبی دارند. وجود روکش ملامینه کار برش را کمی سخت‌تر می‌کند اما به کمک جدیدترین ماشین آلات و به روز ترین تکنولوژی‌های روز دنیا به آسانی می‌توان از لترون در ساخت وسایل مختلف استفاده کرد.

تفاوت لترون در چیست؟

در حقیقت لترون از فشرده سازی خرده‌های چوب با سایزهای ریز، متوسط و درشت و ترکیب آنها با رزین تولید می‌شود. سپس ورق‌های لترون به کمک روکش‌های کاغذی یا ملامینه پوشش داده می‌شوند. ملامینه رایج‌ترین نوع لترون است. مهم‌ترین تفاوت لترون با ام دی اف ، تفاوت در سایز خرده چوب‌هایی است که در فرآیند ساخت آنها استفاده شده است. خرده‌های چوب در ساخت ورق‌های لترون درشت‌تر بوده بنابراین ورق‌های لترون دارای تراکم کمتری هستند. در حقیقت می‌توان گفت برای ساخت ام دی اف از خاک اره استفاده می‌شود.

 

از دیگر تفاوت‌ها می‌توان به سطح زبر و ناهموار لترون اشاره کرد. که نیاز به سمباده کشی قبل از پروسه ساخت را به وجود می‌آورد. از تفاوت‌های دیگر این دو جنس می‌توان به مقاومت بیشتر لترون در نصب پیچ و بست، قیمت کمتر لترون نسبت به ام دی اف و استحکام بیشتر لترون نسبت به ورق ام دی اف اشاره کرد. اما همچنان استفاده از ام دی اف به دلیل تراکم بالاتر، مقاومت بالاتر، قابلیت تحمل وزن بالاتر و عدم تغییر شکل، وزن یکنواخت‌تر در قسمت‌های مختلف ورق و سطح صاف‌تر در ساخت وسایل مختلف بیشتر است. برای دانستن همه چیز درباره mdf و لترون و نئوپان بهتر است در ادامه با ورق نئوپان نیز آشنا شوید.

 

معرفی نئوپان

نئوپان خام همه چیز درباره mdf و لترون و نئوپان

نئوپان با نام دیگر تخته خرده چوب یا تخته ویفر شناخته می‌شود. ورق نئوپان یک محصول بازیافتی کامپوزیتی است که از تراشه‌های چوب یا خاک اره به دست می‌آید. بدین منظور ابتدا خرده چوب‌ ها رطوبت گیری می‌شوند، سپس با رزین‌های مصنوعی یا چسب مخلوط شده، تحت فشار در دستگاه پرس حرارتی قرار گرفته و در نهایت ورق‌های نئوپان تولید می‌شوند. پس از این مرحله ورق‌های تولید شده سمباده خورده و آماده فروش می‌شوند. اگر می‌خواهید همه چیز درباره mdf و لترون و نئوپان را بدانید بهتر است با کاربردهای نئوپان هم آشنا شوید.

ام دی اف بهتره یا نئوپان ؟ همه چیز درباره mdf و لترون و نئوپان

 

از نئوپان در مواردی که نیاز به مقاومت و استحکام بالایی نیست استفاده می‌شود. این محصول نسبت به جنس‌های لترون و ام دی اف قیمت کمتری دارد. از بزرگ‌ترین مشکلات این محصول استحکام کم، تغییر شکل، متورم شدن، پوسته پوسته شدن و تغییر رنگ آن در برابر رطوبت است. پس می‌توان گفت از نئوپان تنها در محیط‌های خشک و در داخل ساختمان­ها می‌توان استفاده کرد. همچنین این ورق‌ها داری ظاهر زیبایی نیستند و برای قسمت‌های روی کار نمی‌توان از آنها استفاده کرد. حال با دانستن همه چیز درباره mdf و لترون و نئوپان می‌توانید به راحتی این ورق‌ها را از یکدیگر تشخیص دهید.

استفاده از نئوپان

از این جنس برای ساخت طبقه‌ها، پشت کمدها، کفی تخت‌ها و غیره استفاده می‌شود. همچنین از ورق‌های نئوپان برای روکش کردن با جنس ملامینه و تولید ورق لترون استفاده می‌شود. در سال‌های اخیر استفاده از تخته نئوپان برای تولید مبلمان حجمی بسیار رایج شده است.

مبل ویستا از جمله تولیدکنندگانی است که از ام دی اف مرغوب در ساخت محصولات خود استفاده می‌کند. این مجموعه از تولیدکنندگان با سابقه با بیش از نیم قرن تجربه در تولید انواع مبلمان، میز غذاخوری، بوفه، ویترین، سرویس خواب، کنسول و غیره است. در این مقاله سعی شده به بیان همه چیز درباره mdf و لترون و نئوپان پرداخته شود. امید است این مطلب بر آگاهی شما در این زمینه افزوده باشد.

مطالب بیشتر

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *