هنرهای نقاشی و برنز کاری
در دنیا مدرن امروز مبلمان یکی از تاثیرگذارترین وسیلهها در منازل میباشند که تقریباً هر فردی با هر وضعیتی از اقتصاد در منزل خود مبل دارد. نوع چیدمان، کیفیت و رنگ پارچه به کار رفته در مبل، نوع نقاشی در مبلمان و طراحی آن و برنز کاری روی مبل کلاسیک از مهمترین ویژگیها در انتخاب مبل میباشد.
در مبلمان طراحیها مختلفی به کار رفته و طراحان بسیار معروفی در این زمینه وجود دارند که هر کدام خالق بهترین مبلها هستند. طراحی مبلمان کاری بسیار تکنیکی میباشد و باید بر اساس اصول خاص خودش انجام شود. ما در این مقاله به بررسی هنرهای نقاشی استفاده شده در مبلمان میپردازیم.
نقاشی مبلمان
با استفاده مداوم از مبلمان به مرور زمان آنها فرسوده شده و نیاز به بازسازی دارند علاوه بر آن گاهی اوقات با گذشت زمان سلیقه افراد تغییر میکند و دوست دارند تا تغییراتی در رنگ و جنس پارچه یا نوع رنگ کاری آن ایجاد کنند به همین منظور افرادی متخصص در این زمینه وجود دارند و شما میتوانید با انتخاب فردی مطمئن و متخصص به راحتی تغییراتی در مبل خود ایجاد کنید و کمال رضایت را داشته باشید.
انواع نقاشی مبلمان
-
پوششی
از این روش رنگ کاری بسیار کمتر استفاده میشود و یکی از علتهای آن زمان زیادی است که صرف نقاشی به این روش میشود اما نکته قابل توجه اینجاست که صرف زمان بیشتر با زیباتر شدن کار رابطه مستقیم دارد. کاور کردن کار با ورق برنز، ورق طلا و … جز این دسته محسوب میشوند.
-
پاششی
اکثر رنگ کاری مبلمان و وسایل چوبی به این روش انجام میشود. در این روش رنگکار ها از وسیله پیستوله استفاده میکنند.
رنگهای تک جزئی و دو یا چند جزئی جز این دسته محسوب میشوند که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
اقدامات قبل از نقاشی در مبلمان
- ابتدا باید تمام قسمتهایی که نیاز به رنگ کردن دارد سمباده کشیده شود به طوری که به سطحی صاف و نرم برسید.
- بعد از مرحله سمبادهکشی نوبت به پیاده سازی بتونه(آستر) میرسد که باید توجه داشته باشید که بتونه نقش بسیار مهمی در رنگ نهایی دارد و در صورت نداشتن تجربه بهتر است تا از فردی ماهر در این زمینه کمک بگیرید.
بتونه را به وسیله قلم مو روی سطوح مورد نظر بکشید و اجازه دهید که 12 ساعت به طور کامل خشک شود. - بعد از مرحله بتونه اولیه نوبت به سمباده کشی دوباره میرسد تا حدی که بتونههای اضافی از روی سطح مورد نظر پاک شود.
- در این مرحله لایه دوم آستر بر روی کار پاشیده میشود که همچون مرحله دوم باید به مدت 12 ساعت اجازه دهیم تا کامل خشک شود.
- در مرحله آخر نوبت به رنگ کاری میرسد که شما بر اساس فاکتورهای مد نظرتان نوع رنگ خود را انتخاب کرده و مراحل رنگ کاری را آغاز میکنید.
برای نقاشی روی کنسول و یا هر شی چوبی دیگر باید تمامی مراحل بالا طی شود و به صورت اصولی عملیات رنگ کاری انجام شود.
انواع رنگ مبلمان
نوع رنگی که در رنگ کاری مبلمان استفاده میشود یکی از فاکتورهای بسیار مهم در نقاشی مبلمان میباشد که رنگها در دو دسته تک جزئی و دو یا چند جزئی قرار میگیرد که در ادامه به بررسی این موضوع میپردازیم.
-
تک جزئی
در نقاشی مبلمان از رنگهای تک جزئی زمانی استفاده میشود که شما بخواهید رنگ استفاده شده بر روی مبلمانتان دارای کیفیت بالایی باشد و کاملاً خالص باشد و در کنار همه اینها شما زمان کافی برای انجام عملیات نقاشی طی روند عادی را دارید.
از معایب این رنگها میتوان به دیر خشک شدنشان اشاره کرد و اینکه احتمال نشستن گرد و غبار بر روی وسیله بیشتر است.
رنگهای جلا و کیلر جز رنگهای تک جزئی محسوب میشوند.
-
رنگ جلا
جلا که با عنوان روغن جلا شناخته شده است بیشتر برای براق کردن مورد استفاده قرار میگیرد. روغن جلا برای استفاده با تینر روغنی ترکیب شده و به صورت شفاف بر روی سطح مورد نظر قرار میگیرد. و باعث براق شدن و زیباتر شدن مبلمان یا هر وسیله دیگری میشود.
-
رنگ کیلر
کیلر همچون روغن جلا عمل میکند و باعث براق شدن سطح چوب میشود. و نکته قابل توجه اینجاست که با تینر روغنی فوری واکنش نشان میدهد و رقیق میشود. از معایب کیلر میتوان به مقاوم نبودن آن در برابر نور خورشید اشاره کرد.
از مزایا آن میتوان به مقاوم بودن آن در برابر آب و حفاظت از رطوبت چوب اشاره کرد اما نکته قابل توجه اینجاست که در هنگام رنگ کاری باید تمامی اصول را رعایت کرد. تا کیلر آب و رطوبت چوب را از بین نبرد و باعث خرابی نشود. به همین منظور بهتر است از فردی متخصص در این امر استفاده کنید.
-
دو یا چند جزئی
در نقاشی مبلمان برای تسریع در عمل خشک شدن رنگها از رنگ دو یا چند جزئی استفاده میشود. استفاده از رنگهای چند جزئی در رنگ کاری مبلمان باعث شده که رنگ نهایی تیرهتر از رنگ انتخابی باشد. از مزایا این رنگها میتوان به سریع خشک شدن آنها اشاره کرد که احتمال نشستن گرد و غبار بر روی وسیله بسیار کمتر میباشد. رنگهای نیم پلی استر، پلی استر جز رنگها دو یا چند جزئی محسوب میشوند.
-
پلی استر
پلی استر به صورت دو جزئی و سه جزئی وجود دارد و نکته قابل توجه اینجاست که پس از انجام ترکیبات لازم پلی استرها حالت ژلهایی به خود میگیرند. و پس از خشک شدن سفت میشوند. زمان خشک شدن این رنگها از نیم پلی استرها بیشتر است.
نیم پلی استرها به عنوان لایهایی مقاوم بر روی کیلرها استفاده میشوند. که به دو صورت مات و براق در بازار وجود دارند. میزان استفاده ماده خشک کننده در نیم پلی استرها دارای اهمیت بالایی میباشد. به طوری که با استفاده زیاد از ماده خشک کننده باعث مات شدن سطح میشود. از مزایا این رنگها میتوان به مقاومت بالا در برابر مواد شیمیایی، طول عمر بالاتر، سرعت بالا در خشک شدن(نیم ساعته) اشاره کرد.
برنز کاری مبلمان
از دیگر روشهای نقاشی در مبلمان برنزکاری را میتوان نام برد و به معنای تیره کردن وسایل چوبی میباشد. که از مزایا آن میتوان به مقاومت و استحکام بالا در برابر خوردگی اشاره کرد. و میتوان گفت استفاده از روش برنز کردن سلیقهایی میباشد. برنز کاری مبل کلاسیک علاوه بر استفاده از بهترین چوبها همچون چنار، گردو و … عملیات دیگری در جهت بالا بردن مقاومت و استحکام چوب در برابر خوردگی مانند برنز کاری مبل کلاسیک انجام میشود.
در آخر باید گفت که نقاشی در مبلمان و طراحی مبلمان همچون دیگر کارها دارای اصول خاص خود میباشد. و باید تمامی بخشها مخصوصاً عملیات رنگ کاری زیر نظر فردی متخصص در این زمینه انجام شود. مبل ویستا یکی از مراکز معتبر در زمینه تولید و فروش مبلمان با کیفیت بالا میباشد. با خرید از این مجموعه میتوانید تنوع بالایی از مبلمان را در اختیار داشته باشید.
مبل ویستا را در آپارات و تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید.